Skip to main content

FINANCIËLE GEZONDHEID VOOR IEDEREEN

SSBB Budgetbeheer

budgetbeheer

Budgetbeheer

Budgetbeheer houdt in dat uw financiën (tijdelijk) uit handen worden genomen door een budgetbegeleider, namelijk een van de Financieel Maatschappelijk Werkers van SSBB. Deze zal samen met u gedurende een intake- kennismakingsgesprek uw huidige financiële situatie doorlichten en een Plan van Aanpak opstellen voor de toekomst. Uw financiën komen in het beheer van ons kantoor en uw begeleider draagt zorg dat uw maandelijkse lasten betaald worden van uw inkomen. Een van de eerste doelstellingen in het traject van budgetbeheer is uw budgetplan stabiliseren en deze bewaken, zodat u maandelijks op financieel gebied positief start en eindigt.

Het ontstaan van financiële moeilijkheden kan uiteraard verschillende oorzaken hebben, maar het in de toekomst herkennen van deze oorzaken is een belangrijk punt bij SSBB. We hebben het hier over de begeleiding naar zelfredzaamheid. Naast het beheren van de financiën stuurt SSBB op het vergroten van de zelfredzaamheid bij de klant. Dit houdt in dat gedurende de dienstverlening er samen met u wordt bepaald welke mate van zelfstandigheid gehanteerd zal worden. Zo kunt u stap voor stap en met begeleiding de financiële taken in uw budget weer oppakken. Deze manier is vele malen prettiger dan alle verantwoording in een keer weer krijgen. U wordt begeleid naar zelfstandigheid en de begeleiding stopt pas zodra ú er klaar voor bent.

Heeft u mogelijk hulp nodig in de vorm van budgetbeheer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier en wij zullen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.